Knights tog viktig bortaseger över Rangers

Tabelljumbon FBC Raseborg Knights skrällde med besked i herrinnebandyns division 2 på söndagen. I Kyrkslätt föll topplaget Rangers med 6–4.

Viktigt. Roni Saarinen gjorde ett mål när Knights bortaslog Rangers.

Hösten var tung, riktigt tung för Knights. På tolv matcher knep laget endast en seger och när serien tog julpaus var Knights sist i tabellen med fyra poäng.

Därför var det ingen enkel uppgift som väntade på söndagen, då tabelltvåan Rangers stod för motståndet. När lagen möttes i Påminne tidigare under säsongen var Kyrkslättlaget bättre med 7–0.

Men det spelade inte längre någon roll. I stället stod Knights för ett verkligt formbesked och vann med 6–4.

– Det var viktigt för oss. Det ger tro på bra matcher under våren och med den säsongsinledning vi hade bakom oss satt det bra. Samtidigt fick vi Rangers dit vi ville och spelade som vi skall göra, säger tränaren Niklas Malm.

Nu gäller det så klart att bygga vidare på den fina vinsten och gärna skulle det få ge resultat på fredag. Då kommer nämligen Lojolaget LoSB på besök, det har sju poäng. Lika många som FLOB, medan Knights har sex

– Jag förväntar mig en het match med känslor, så som det brukar vara mot LoSB. Samtidigt räknar jag med att det blir spännande både för publik och för spelare säger Malm.

Bra första period

Knights fick en flygande start på matchen mot Rangers och Rasmus Lagerström slog in 0–1 efter 1.43. Glädjen blev dock inte långvarig då hemmalaget kvitterade en dryg minut senare.

Men i den sjunde minuten var det dags igen och Tobias Björklund förde upp gästerna i 1–2.

– Vi fick en bra start och samtidigt spelade Rangers bort sig själva en aning i den första perioden. Men vi gjorde snygga mål och försvarade bra, säger Malm.

Halvvägs in i den första perioden utnyttjade William Johnsson en möjlighet i powerplay och 1–3 var ett faktum. Hans första mål sedan återkomsten från division 3-laget IKA.

– William är duktig och kommer att bli viktig. Man såg direkt att han steg fram, säger Malm.

Det skulle komma ytterligare två mål i den första perioden. Först gjorde Jarno Laukkanen 1–4, igen i powerplay, följt av Roni Saarinens 1–5.

Det höll till slut

Lagen inledde mellanakten med en fyramålsledning för Knights och den höll nästan perioden ut. Saku Välimäki reducerade efter 37.30 och gav hemmalaget en strimma hopp.

Det dröjde innan det sågs mål i den tredje perioden, men sedan gjorde Rangers två snabba. Någonting som betydde att Knights ledde med 5–4 då det återstod dryga fyra minuter.

Men då steg André Ingman fram och avgjorde matchen vid 56.17. Det stod 6–4 i Knights favör på tavlan och gjorde även så när summern gick för sista gången.

– Det blev en thriller i dag, men som helhet gick det ändå enligt vår spelplan, säger Niklas Malm.

Innebandy, division 2

Rangers-Knights 4–6 (1–5, 1–0, 2–1)

Rangers: Mikko Ollikainen 2+0, Saku Välimäki 1+0, Timo Järvenpää 1+0, Joel Hollfast 0+1, Niko Hakala 0+1, Kristian Karijärvi 0+1, Niko Merikukka 0+1

Knights: Tobias Björklund 1+1, André Ingman 1+1, Pertti Mehtälä 0+2, Roni Saarinen 1+0 William Johnsson 1+0, Rasmus Lagerström 1+0, Jarno Laukkanen 1+0, Jens Sundqvist 0+1, André Artzén 0+1

ANDRA LÄSER