Polisen övervakar stökiga ungdomar i Lojo

Ungdomarnas beteende i Lojo har fått polisen att agera. Nu övervakas till exempel skolområden på veckosluten.

Polisen har börjat övervaka ungdomar i Lojo.
I ett pressmeddelande uppger polisen att ett stort antal ungdomar har samlats på skolområdet vid Mäntynummen koulu flera gånger under hösten. Vissa fredagskvällar har drygt 100 ungdomar befunnit sig på området och det har förekommit droger bland de unga. Dessutom har ungdomarnas trafikbeteende orsakat problem för de som bor i närheten.
Det har även skett skadegörelse på området och nu har Polisinrättningen i västra Nyland, tillsammans med ungdomsarbetare i Lojo, bestämt sig för att övervaka området under veckosluten.
– I samband med övervakningen under förra veckoslutet delades det ut fem böter och de delades i huvudsak ut för farligt trafikbeteende. Vid behov fortsätter övervakningen under det kommande veckoslutet, säger äldre konstapel Jani Borenius i polisens pressmeddelande.
Under hösten har polisen också informerats om att ungdomar använt starka alkoholdrycker och i vissa fall har det blivit aktuellt med sjukhusvård som en följd av alkoholförgiftning.
– Dock har de aktuella fallen, åtminstone inte direkt, någonting att göra med händelserna vid skolan. Däremot önskar polisen att föräldrarna talar med ungdomarna och visar intresse för vad de unga gör på sin fritid, säger Jani Borenius.

ANDRA LÄSER