Chockbeskedet: Nico Rönnberg lämnar Ivry och återvänder till familjen i Finland

Nico Rönnberg har brutit kontraktet med franska ligaklubben Ivry och återvänder till Finland.

Nico Rönnberg återvänder till familjen i Finland.
18.11.2020 20:09 UPPDATERAD 19.11.2020 20:57
Nico Rönnbergs franska ligaklubb US Ivry meddelade på onsdagen att kontraktet med den finländska landslagsstjärnan är brutet. Enligt klubbens pressmeddelande har parterna valt att gå i skilda riktningar i samförstånd. Rönnberg återvänder till Finland under onsdagskvällen. Rönnberg, Finlands största stjärna för tillfället, lämnade Riihimäkilaget Cocks inför den här säsongen. Han hade fått erbjudanden från internationella klubbar i flera länder och ligor redan i några års tid men han hade valt att vänta på att alla bitar skulle kännas rätta.
Han ville hitta ett lag där han får en lämplig roll, en liga som håller tillräckligt hög standard samtidigt som förhållandena utanför handbollen måste vara bra med tanke på familjen. Då US Ivry, som håller till i förorterna till den franska huvudstaden Paris, erbjöd honom kontrakt föll alla bitarna på plats och han skrev på för klubben. Rönnberg skulle ta familjen, bestående av frun Sara och sonen Dominic 3 år, med sig till Paris och leva familjeliv vid sidan av handbollen. Dessutom väntar paret Rönnberg sitt andra barn och familjen skulle växa under Nicos tid i Paris.
Läs också: Nico Rönnberg är redo för sin flytt till US Ivry HB
Men sedan kom coronaviruspandemin och hela världen vändes upp och ner. För familjen Rönnberg betydde coronapandemin att det gemensamma äventyret med familjetid och handboll förvandlades till liv på skilda håll. Nico har bott i Paris medan resten av familjen stannat i Karis. Nico och Sara Rönnberg har alltid värderat familjelivet högt och familjens välmående och vardag spelade en stor roll för klubbvalet. Då drömmen byttes mot två skilda vardagar blev utmaningarna svåra. Att bo på olika orter var till slut inget alternativ för familjen.
"US Ivry och Nico Rönnberg har kommit överens om att avsluta sitt samarbete. Vi har valt att prioritera den mänskliga aspekten framför den idrottsliga", skriver Ivry i sitt pressmeddelande.
Klubben skriver att man gjort allt för att underlätta Rönnbergs situation i en coronavardag där invånarna i Paris levt i lockdown och där Rönnberg samtidigt som han rehabiliterat en magmuskelskada försökt hitta sig tillrätta utan familjen vid sin sida.
"Faktum är att den nuvarande situationen i Frankrike och saknaden av hans familj som finns långt borta påverkade detta beslut. US Ivry önskar Nico och hans familj all lycka i framtiden. Ta hand om dina närmaste", skriver klubben.
VN försökte nå Rönnberg på onsdagskvällen men 28-åringen kunde inte svara då han satt på flygplanet på väg från Paris.

ANDRA LÄSER