51 nya coronafall på söndagen

Enligt Institutet för hälsa och välfärd påverkas statistiken av tekniska uppdateringar som har pågått under helgen.

Enligt Institutet för hälsa och välfärd har 66,3 procent av alla finländare över 12 nu fått två vaccindoser medan 83,2 procent har fått en vaccindos.
Institutet för hälsa och välfärd har registrerat 51 nya coronafall på söndagen. Sammanlagt 6 184 finländare har därmed smittats av coronaviruset de två senaste veckorna.
Institutets kommunikationsdirektör Marjo Loisa meddelar till Iltalehti att det sker en eftersläpning i statistiken på grund av tekniskt underhåll av databaserna. Enligt Loisa ska siffrorna uppdateras på måndag.
Incidensen, alltså det totala antalet coronafall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, är nu 111,5 då motsvarande siffra under den föregående tidsperioden på två veckor var 151,1.
Den högsta regionala incidensen på 196,4 uppmättes i Vasa sjukvårdsdistrikt, medan incidensen i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt var 159,6. Den lägsta incidensen på 9,9 registrerades på Åland.
Sammanlagt 98 coronapatienter vårdas för närvarande på sjukhus och 20 av dem får intensivvård.
Enligt lördagens siffror har 66,3 procent av alla finländare över 12 nu fått två vaccindoser medan 83,2 procent har fått en vaccindos.
Familje- och omsorgsminister Krista Kiuru (SDP) bekräftade i lördags att Finland har reserverat en tredje vaccindos mot coronaviruset för alla finländare.
Totalt 136 257 finländare har smittats av coronaviruset sedan epidemins början.
ANDRA LÄSER