Niclas Grönholm gör sig redo för nästan hel säsong i FM-serien i rally – ”Min långsiktiga dröm har varit att köra mera rally”

Niclas Grönholm blir ett vanligt inslag i FM-serien i rally den här säsongen. Den Ingåbördige rallycrossföraren kommer köra majoriteten av loppen.

Niclas Grönholm ska köra FM-rallyn med en Citroën C3 R5.
Jesper Sundströmjesper.sundstrom@vastranyland.fi
08.01.2023 11:21 UPPDATERAD 08.01.2023 15:59
När FM-serien i rally kör i gång i Rovaniemi på fredag står Ingåbördige Niclas Grönholm på startlinjen. Det bekräftas i ett pressmeddelande från teamet GRX Sontek-Team. Grönholm ska, tillsammans med Antti Linnaketo, köra en Citroën C3 R5.
– Vi har arbetat med vårt rallyprojekt bit för bit under en längre tid. Min långsiktiga dröm har varit att köra mera rally. Hittills har det varit några Arctic Lapland-rally och två FM-rallyn den senaste vintern. Varje gång har jag startat från noll och därför har både körningen och noterna känts svåra, säger Grönholm i pressmeddelandet.
Orsaken att Grönholm inte har kört mycket rally är hans rallycrossatsning. Där har det blivit två brons i VM-serien. Däremot understryker han att hans huvudfokus, rallysatsningen till trots, fortfarande ligger på rallycross. Det är också på grund av VM-serien i rallycross han redan nu kan meddela att han kommer att stå över ett FM-rally den här säsongen.

ANDRA LÄSER