Knights förlorade efter tung tredje period

FBC Raseborg Knights åkte på sin andra raka förlust i herrinnebandyns division 2 på fredagskvällen. Tre snabba mål i den tredje perioden innebar att MODO åkte hem med en seger.

Toni Ehrnrooth gjorde ett mål när Knights förlorade, men det hade behövts flera.
Efter förlusten mot FLOB för en vecka sedan, fann sig FBC Raseborg Knights på en tionde plats. För motståndet på fredagskvällen stod SBS MODO som höll till i mitten av tabellen.
Det var ändå Knights som inledde matchen i ett högre tempo och efter fem minuter hade William Johnsson ett bra läge. Han fick dock inte kontroll över bollen som studsade i närheten av motståndarmålet.
I stället var det gästerna som gjorde kvällens första mål i powerplay efter 8.37. Ett bolltapp av Knights i offensiv zon öppnade för en snabb omställning av MODO och den gav önskat resultat.
Några snabba passningar senare hade Jouni Kortelainen slagit in 0–1.
– Sammanlagt släpper vi till fyra för enkla mål i dag. Det går inte, säger Knights back Toni Ehrnrooth.
Knights dröjde dock inte med sitt svar och knappa två minuter senare var matchen kvitterad.
André Artzén tog en fin löpning och stack i väg mot gästernas mål. Väl där hittade bollen till slut Henrik Himmelroos som fick den vidare till Roni Saarinen. Han i sin tur gjorde 1–1.

Ödesdigra utvisningar

Precis som i den första perioden, behövde MODO ett numerärt överläge för att överlista välspelande Simon Wirén i målet. André Artzén åkte på en utvisning efter knappa sju minuter och det tog inte länge innan det smällde.
Cristopher Rehn slog bollen upp i nättaket från närhåll och 1–2 var ett faktum.
Knights kom till spel med en tunn trupp bestående av endast två kedjor och två backpar. Någonting som så klart påverkade orken, men i spel fem mot fem hade laget ändå inga större problem.
– Det är klart att det påverkar då truppen är tunn. Men samtidigt har vi också tidigare spelat med två kedjor, det är inte där vi faller i dag, säger Ehrnrooth.
Men trots flera chanser och överlag mycket spel i offensiv zon under den andra perioden, blev det inte några mål och lagen gick till paus i 1–2.
– Vi har garanterat flera målchanser och mera tid i offensiv zon än motståndarna. Men får inte in bollen, på samma gång skall vi ändå inte ta någonting ifrån deras målvakt, säger Ehrnrooth.
Också i den tredje perioden utnyttjades utvisningar med hög effektivitet, men nu var det Knights som nätade.
André Artzén hittade Henrik Himmelroos med en bra passning och yttern pangade in kvitteringen efter dryga tre minuter.

Snabba mål

Knigths fick nästan omgående spela två powerplay på raken efter målet, men gick inte upp i ledning. I stället var det MODO som hade studsarna på sin sida och Atte Lehtinen slog in 2–3 då det återstod ungefär elva minuter.
En stund senare stod det 2–4 på tavlan då Jouni Kotlainen hade slunkit genom försvaret. Och med sju minuter kvar punkterade gästerna definitivt matchen då Sami Willberg lyfte in 2–5.
I slutet reducerade Toni Ehrnrooth till 3–5 i powerplay och fastställde samtidigt slutresultatet.
– Anfallsmässigt gör vi inte en dålig match, men lyckas inte i målskyttet, säger Toni Ehrnrooth
Knights fortsätter serien nästa fredag med en bortamatch mot Jokerit.
– Det är en match vi måste vinna och jag hoppas vi får ut allt, säger Toni Ehrnrooth.

ANDRA LÄSER