Tikka Run körs för fjärde gången

Mc-klubbarna Hogfellows MC och Clowns MC arrangerar Tikka Run till förmån för Folkhälsans barnhem Villa Familia i Mjölbolsta. Bild: Mostphotos

Mc-klubbarna Hogfellows MC och Clowns MC arrangerar på lördag, den 5 september Tikka Run till förmån för Folkhälsans barnhem Villa Familia i Mjölbolsta.

Tikka Run arrangeras nu för fjärde gången och körruttens totalsträcka är cirka 130 km för motorcyklar. Längs rutten kastas pil på fem olika platser.

Årets nyhet är en skild mopedrutt på 32 kilometer.

– Vi har skurit ned kostnaderna rätt kraftigt för i år då vi varit osäkra om det över huvud taget är möjligt att genomföra årets Tikka Run. Vi har inte velat besvära lokala företagare och instanser med sponsorförfrågningar eller andra understöd utan vi delar endast ut huvudvinster och klistermärken. Vi tackar dock våra huvudsponsorer och övriga frivilliga som ställer upp för evenemanget, säger Kim Flinck som är en av ledarna för arrangemanget.

Årets start sker från Karisklubben på Lokföraregatan 3 klockan 10–13 och målet är Ekenäsklubben på Trollbergsvägen 11. Kaffe och mat serveras i målet mot en liten betalning.

– Pengarna går oavkortat till barnens kommande resor och rekreationsverksamhet. Vi följer också restriktionerna och föreskrifterna gällande covid-19, säger Flinck.